Velkommen

Billedet foroven viser  Aarhus set fra nord. I midten Aarhus Domkirke, til højre Aarhus Mølles stubmølle og tårnet af Aarhus Vor Frue Kirke. Indsat til venstre er kommunens bysegl fra 1421, til højre byvåbnet fra 1938.(Maleri omkring 1850 af ubekendt maler).


Udsigt over Aarhus. Set fra Skt. Johannes Kirke omkring 1912

 


Om netstedet

På disse sider findes mere end 200 artikler om Aarhus lokalhistorie. Om steder, lokaliteter, herregårde, virksomheder, institutioner, forlystelser, begivenheder, personer og meget andet. Alt sammen med mange gamle fotos fra dengang.

Jeg har i flere år beskæftiget mig med historier om og fra det gamle Aarhus. Det mundede i første omgang ud i en hjemmeside om det gamle Aarhus i 1998. Hjemmesiden – der dog også handler om mange andre emner – har hidtil haft over 1,5 millioner besøgende.

Efterfølgende er det blevet til nogle bøger om Aarhus.

Med dette nye netsted, som er påbegyndt i oktober 2018, har jeg opdateret mine artikler fra den oprindelige (og stadigt aktive) hjemmeside til en mere nutidig teknisk version med WordPress. Her er også kommet en del nye artikler til.

Nyheder og oversigt

  • Oversigt over alle sider og artikler findes i menuer INDHOLD REGISTER, eller klik her.
  • Seneste nye artikler og opdateringer findes i menuen HJEM NYT, eller klik her.

Kopi og ophavsret

Siderne er kopibeskyttet. Du kan derfor ikke kopiere tekst, billeder eller højreklikke på en side.
Hvis du skal tilbage til tidligere side, kan du i stedet for højreklik bruge: Alt+venstrepil. (Alt ←)

Ophavsretten til artikler tilhører © Kurt Lundskov.
Du er naturligvis velkommen til i uddrag at citere fra hjemmesiden – og jeg vil så sætte pris på, at du angiver: Kilde: Kurt Lundskov / www.lundskov.info/aarhusby. Har du brug for større uddrag fra mine artikler, er du velkommen til at kontakte mig for en aftale.

Vil du gerne vide mere om ophavsret og kopiering er der god vejledning af hente i • Kulturministeriets pjece ‘God citatskik’ (link okt. 2018)


Prøv også…

Prøv også en af disse hjemmesider: